Moj vnuk ima rad kulinariko. Velikokrat skupaj preizkušava nove jedi. Tokrat sva si zamislila, da pripraviva sladek krompir za kosilo. Najprej sva pogledala recepte na internet in si izbrala najbolj nenavadnega. Moj vnuk je bil mnenja, da je to polnjen sladek krompir v omaki.
Najprej sva pripravila nadev. Malo sva si še sama izmislila kaj bi dodala. Tako sva zmešala feta sir, paradižnik in jajca ter dodala začimbe. En nadev pa sva naredila mesni in sva dodala mleto meso in čebulo. Potem sva v sladek krompir vstavila nadev. Eden je bil zelenjavni in eden mesni. Vse skupaj sva dala v pečico za 45 min na 220°C. Zraven sva pripravila zelenjavno omako iz bučk. Ko je bil sladek krompir pečen, sva si pripravila mizo. Vnuk je pripravil krožnike, jaz pa pribor. Imela sva posebne krožnike za najina kosila, ki sem jih prinesla s svojih potovanj. Ko sva začela jesti, sva ugotovila, da je jed bila zelo dobra. Meni je bil sicer bolj všeč mesni nadev, vnuku pa zelenjavni nadev oziroma nadev z feta sirom. Za naslednjič že pripravljava ideje za nove jedi. Surovino, kot je sladek krompir pa bova večkrat vključila v jedilnik, ker ima veliko dobrih lastnosti. Ima veliko vitamina C in antioksidantov.
Nekaj jedi je še ostalo v pečici. Shranila sem jed za moje otroke, ki pridejo iz službe okoli štirih popoldan. Nisem vedela ali bo jed še dobra po okusu. Po dveh urah je bila jed še vedno okusna. Vsi so pohvalili kar sva z vnukom pripravila. Naslednjič pa planirava jed na žaru. Veliko bo zelenjave, od bučk, melancanov in paradižnika. Posebej bova pripravila zeljnato solato s krompirjem. Nisva se še odločila ali bova dala sladek krompir v zeljnato solato. Mislim, da bova preizkusila ta nov recept in ga predstavila tudi drugim. V kolikor bo jed dobra, jo bova dala na redni jedilnik.